Esemény

Konfirmandus evangélizáció

Olvasóink értékelése:  / 0

Egyházmegyénk a Délpesti Református Egyházmegye szervezésében részt vettünk Nagykőrösön a konfirmandus evangélizáción, az idei évben konfirmáló fiatalok közül néhányakkal. Hazafelé jó volt hallgatni a vidámsággal teli beszámolójukat a napról. A nagykőrösi templom előtt készítettünk néhány csoportos fényképet. A képre kattintva a többi is megnézhető.

Áldjuk Istent ezért a napért.

Kék vödör átadás Pándon

Olvasóink értékelése:  / 1

Szeptember 14.-n hirdettük meg a "Kék vödör" adakozást gyülekezetünkben, amely a Dorcas Aid nemzetközi segélyszervezet programja. Velük egyeztetve a Nemadomfel alapítvány Pándon induló új gyermekfoglalkoztató háza részére gyűjtöttük az adományokat. Ötven vödör megöltését vállaltuk egy hónap alatt. A gyülekezet áldozatkészsége azonban messze felülmúlta eredeti elképzeléseinket és több mint ötven vödörnyi adomány gyűlt össze mindössze két hét alatt, és még frissen nyolc láda alma felajánlást is kaptunk.

Október 18.-ra tűztük ki az átadást és ezen a délelőttön találkoztunk tízen a templomnál, hogy bepakoljunk és elvigyük az adományt. Nagyon nagy szeretettel vártak minket Pándon, ahol a Dorcas Aid és a Nemadomfel Alapítvány munkatársaival együtt ünnepelve adtuk át a gyülekezet adományát.

Bővebben: Kék vödör átadás Pándon

Ijfú konfirmandusok bemutatása

Olvasóink értékelése:  / 0

Reformáció ünnepi istentiszteletünkön mutattuk be a gyülekezetnek azokat az ifjakat, akik idén kezdték meg felkészülésüket a 2016. pünkösdjén esedékes konfirmációjukra. Tizenhatan vágtak neki a felkészülésnek. Felkészülésükhöz Bibliát kaptak ajándékba családjuk és a gyülekezet közös ajándékaként. Imádkozzunk értük, hogy mindvégig kitartsanak, és napi lelki ételükké váljon Isten Igéje, ahogy azt Jézus tanítja a Mt 4:4 szerint: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik."

A képre kattintva további képek nézhetők meg.

Koszorúkészítés

Olvasóink értékelése:  / 0

"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adataik nekünk ..."

Ahogy már megszokhattuk advent kezdete előtti utolsó napon idén is gyülekezeti körben, együtt készíthetjük el adventi koszorúinkat - és benne a gyülekezet adventi koszorúját is.

A közös koszorúkészítés időpontja 2104. november 29. 15 órai kezdetel. A gyülekezeti otthon, vagy nagyobbl létszámú jelentkezés esetén a templom.l

Ha valakinek van valamilyen alapanyaga otthon a a korábbi évekről természetesen hozhatja magával, ill. aki tud hozzon magával ollót, ragasztópisztolyt, hosszabbítót, bármilyen felhasználható anyagot (pl. fenyőág, egyéb örökzöldek,  díszítőelelemek). Sütit, innivalót is lehet hozni (teát itt helyben főzünk).

Bővebben: Koszorúkészítés

Adventváró koszorúkészítés

Olvasóink értékelése:  / 0

Adventváró közös koszorúkészítésen készült képek galériáját a képre kattintva lehet megtekinteni. Az elhangzott áhítat ide kattintva meghallgatható.

 

 

 

 

 

 

 

Advent Gyálon - koncert

Olvasóink értékelése:  / 0

Az Advent Gyálon városi programsorozat első állomása ismét templomunk volt. A veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola harangzenekara adott koncertet. A város adventi koszorújának első gyertyáját Erős József alpolgármester gyújtota meg.

A fényképeket, amelyeket ide kattintva lehet megtekinteni köszönjük Börcsök Katának.

Képek adventi programjainkról

Olvasóink értékelése:  / 0

Az advent ünnepén gyülekezetünk különböző csoportjai együtt ünnepelve készültek a karácsonyra. Az itt készült képekből álljon itt egy kis válogatás, áldott Karácsony ünneplést kívánva mindenkinek. Karácsony ünnepén szeretettel várunk kicsit és nagyon, hogy együtt ünnepeljük Istent, akinek Fiában "meglátogatott minket a felkelő fény a magasságből." (Lk 1:77)

Férfiak adventi vacsorája

Nők adventi szeretetvendégsége

Szépkorúak adventi szereretvendégsége

Adventi gyermekkoncert és bábelőadás

Zarzüvűr

Olvasóink értékelése:  / 1

Pünkösd hétfőn délután szeretettel várunk mindenkit a MonGYÁLdást zenekar ünnepi koncertjére és a Talentum kör vidám előadására a templomba.

Az előadás címe: Zarzüvűr

Kezdés: 15.00 órakor

A Talentum-kör próbáiról ide kattintva megtekinthető néhány kép.

 

68 évesek lettünk

Olvasóink értékelése:  / 1

Idén szeptember 13.-n ünnepeltük gyülekezetünk alapításának 68. évfordulóját. Ezen a napon Isten dicsőítése, a hálaadás és az örömteli ünneplés adja számunkra a megemlékezés alapjhangját, amelyben megemlékezünk Isten megtartó kegyelméről és arról, hogy Ő most is gyűjti Gyálon velünk is az örök élet kiválasztott népét. A képre kattintva egy válogatás nyílik meg a nap folyamán készült képekből.