Címlap

Ima

Olvasóink értékelése:  / 0
Ó,add Uram,míg élek 
E földi téreken,
Hogy a végső ítélet 
Szemem előtt legyen!
Segítsd ösvényed járnom,
Benned élnem s neked,
Hogy éberen találjon
Igaz ítéleted!!      
Ámen.

Az indiánok pszichológiája

Olvasóink értékelése:  / 0

Egy utazó beszámolójában olvastam a következőket.

Több napos megerőltető gyaloglás után indiánjaim, akik a málhát cipelték, leültek az őserdő szélén, és semmi pénzért nem voltak hajlandók tovább menni. Béremelés, húskonzervek, könyörgés és szemrehányás mindhiába volt. Végül közölték velem, különös magaviseletük okát. 

Bővebben: Az indiánok pszichológiája

Ő megért

Olvasóink értékelése:  / 0
„…hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben…”
(Zsidók 4:15)
 
Csalódtál az emberekben?
Jézus megérti, mert őt is cserbenhagyták azok, akiket szeretett, és akikre számított.
Júdás, a pénztárosa, eladta, és csókkal pecsételte meg az ügyletet. Legnehezebb órájában a Gecsemáné kertben, hozzá legközelebb álló tanítványai, Péter, Jakab és János, nem tudtak ébren maradni és imádkozni vele (ld. Máté 26:40).
Belefáradtál a sokféle igény és követelés teljesítésébe?
Jézus megérti. „Nagy sokaság ment hozzá, és bénákat, nyomorékokat, vakokat, némákat és sok más beteget vittek magukkal. Ezeket Jézus lába elé tették, és ő meggyógyította őket” (Máté 15:30).
Azt kérdezed, ha Jézus Isten volt, hogyan fáradhatott el?

Bővebben: Ő megért

Miért fogad el Isten?

Olvasóink értékelése:  / 0
„…hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” (2Korinthus 5:21)
 
Isten egyformán szeret és elfogad téged a rossz napjaidon ugyanúgy, mint a jókon.Teljesítményközpontú világunkban ezt
könnyen elfelejtjük. Pedig nem szabadna! Isten elfogadásának alapja az, hogy Krisztusban vagyunk, nem pedig a pillanatnyi
állapotunk. „Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne” (2Korinthus5:21). Gondolj a keresztre úgy, mint egy csere színhelyére. Ott Isten elvett minden bűnt, amit valaha elkövettél, és Krisztusra helyezte. Abban a pillanatban, amikor bizalmadat Krisztusba helyezed,Isten veszi Krisztus igazságát, és rád teríti, beöltöztet abba.
Attól kezdve csak egy módon tekint rád: Krisztuson keresztül. Micsoda felszabadító tudat! Felszabadító, mert most már tudod,hogy értékességed nem azon alapul, amit teszel vagy nem teszel,hanem azon, hogy milyen kapcsolatban vagy Krisztussal. Sőt Isten már eleve értékesnek tartott, amikor megengedte, hogy Jézus meghaljon érted. „De akkor Istent nem is érdekli, hogy mit csinálok? Ezt azért nem hiszem!” - mondod, és igazad van! A mennyei jutalmadat az határozza meg, hogy földi életeddel hogyan gazdálkodtál. Isten azt akarja, hogy jó dolgokat tegyél, de nem akarja, hogy jó cselekedet-függőségben élj, azt akarja, hogy Krisztus iránti szeretetből tedd őket. Ha egyszer megérted, hogy mit jelent számodra, hogy Krisztusban vagy, akkor helyes indítékból fogod tenni a jó dolgokat.

Bukkanók

Olvasóink értékelése:  / 1
„…a ti megpróbált hitetek… sokkal értékesebb…” (1Péter 1:7)
 
Lehetetlen egy emberről ránézésre megállapítani, hogy mekkora hite van. Hasonlítsuk a hitet egy vödör vízhez: akkor derül ki,
hogy mennyi is volt benne, ha valaki kiborítja. Hasonlóképp, ha az élet bukkanói kiborítanak, az ömlik ki belőled, ami benned volt. Mondjuk az utóbbi években egész jól álltál anyagilag, de hirtelen jön egy bukkanó. Mi ömlik ki belőled, félelem vagy hit?
Talán rossz hírt kapsz az orvosnál, vagy valamelyik szeretteddel történik ez, és további kivizsgálásokra van szükség - újabb
döccenés! Mi fröccsen ki? A legrosszabbtól való rettegés, vagy az Istenbe vetett bizalom? Ránézésből nem tudják megmondani rólad az emberek, hogy mennyi hit van benned, de könnyen megállapíthatják, ha meghallgatnak.
Az életben mindig jönnek bukkanók. Próbára leszel téve. A teszt célja pedig nem csupán az, hogy felfedezze hitedet, hanem, hogy finomítsa. Isten nem azért teszi próbára a hitünket, hogy meglássa, mennyi van, hiszen azt már tudja. Azért próbálja meg, hogy mi megtudjuk - és elkezdjük erősíteni. Állj meg, és gondold végig a legnehezebb dolgot, amin most keresztülmégy, és kérdezd meg magadtól: „Ez a helyzet gyengíti a hitemet, vagy erősíti?”
A Biblia azt mondja: „Ezek a próbák mutatják meg, hogy hited valódi. Tűz próbálja meg, mint ahogy az aranyat is tűzben
tisztítják - bár hited sokkal értékesebb még a színaranynál is. Tehát, ha hited sok megpróbáltatás közepette is erős marad, akkor Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyul majd a dicséretre, dicsőségre és tisztességre.” (1Péter 1:7 NLT)

Szombati napközi

Olvasóink értékelése:  / 0

 

Tanévzáró

Olvasóink értékelése:  / 0

Kedves Gyerekek!

Szeretettel hívunk Titeket a 2014.06.14-én szombaton 10-11.30-ig tartandó Hittanos Tanévzáróra.

Játékkal és ajándékkal várunk!

Hely: Református Gyülekezet

Gyál, Zrínyi M. u. 33.

Áldással, a szervezők

Légy vendégszerető!

Olvasóink értékelése:  / 1

„… gyakoroljátok a vendégszeretetet.” (Róma 12:13)

Tanítványságunk fémjelzése, ha éreztetjük másokkal, hogy
szeretjük és értékeljük őket (ld. János 13:34-35). Az újonnan
érkezettek szeretettel fogadása fontos volt az ősegyházban, és
épp ilyen fontos ma is. A társadalmi szokások talán változtak, de
Isten Igéje nem. Jézus azt mondta: „Aki titeket befogad, az engem
fogad be…” (Máté 10:40). Krisztus követőjeként a te feladatod
elérni, hogy az új emberek családtagként otthon érezzék magukat,
mint akik „testvéreink a hitben” (Galata 6:10). A gyülekezetekben kötődő barátságok könnyen vallásos klikkekké válhatnak, ahol ugyan mosolygunk az újonnan érkezőkre, és beszélünk is velük, de időnket azoknak az embereknek a kiválasztott csoportjával töltjük, akiket már ismerünk. A legtöbben megelégszünk már meglévő baráti körünkkel, ezért

Bővebben: Légy vendégszerető!

Micsoda jövő!

Olvasóink értékelése:  / 0
És vele együtt feltámasztatott és vele együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban: Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének túláradó gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
– Efézus 2:6-7
Egész életemben azt hallottam, hogy Isten azért váltott meg minket, hogy amikor Hozzá költözünk, az örökkévalóságot azzal tölthessük, hogy szeretjük és dicsérjük Őt. De tudod, ez nem így van.
Nagyon jól hangzik, de ez csak az emberek elképzelése. Isten nem önző. Éppen ellenkezőleg! Ő a legfőbb adakozó. Ő az, aki a legjobban szeret. Semmit nem azért tesz, hogy valamit kapjon cserébe.
Akkor miért váltott meg minket? 

Bővebben: Micsoda jövő!

Alkategóriák