Julika-bizonyságtétel

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." - Pál apostol Filippiekhez írt levelének 4. része, 13. verse. Ez  a gyülekezetünk ez évi igéje. Ebben a mondatban benne van nemcsak a lényeg, hanem szinte minden, ami az eddigi, most 20 éves szolgálatomat jellemzi.

Igen. Most 20 éve léptem be a lelkészi hivatalba Isten elhívásából. A gyülekezetbe 23 éve tartozom, 23 éve adtam át életemet Jézus Krisztusnak, az én Uramnak és Megváltómnak. Templomtakarítással kezdődött a szolgálatom, ezután "utcaapostol" lettem. (EFJ szedő)

1994 ősszel a presbitérium megbízott a gyülekezet gazdasági-pénzügyi ügyeinek könyvelésével, később pedig már pénztáros és irodavezető lettem. Sokszor éreztem, hogy elerőtlenedem, elfáradok, kedvetlenül végzem a szolgálatot, elfásulva. Rájöttem, beláttam, hogy a magam erejéből képtelen vagyok ellátni, jól ellátni a sok feladatot.

A Szentlélek Istenre irányította a tekintetemet, biztatást kaptam: "A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja ki."!! -Ézs 42:3/a

Újra erőt adott, szorosabbá tette a kapcsolatomat Krisztussal, mert ha én Őbenne vagyok és Ő énbennem, akkor az imádságomon, hitemen, lelkemen keresztül Krisztus halálának és feltámadásának az ereje felszívódik az életembe és feléledek, erőre kapok ismét.

Köszönöm elsősorban Istennek ezt az eltelt időszakot.

Köszönöm a gyülekezet vezetőségének és nektek a gondoskodást, a szeretetet, hogy mindenkor támogattatok és közösséget vállaltatok velem.

És mit ígérhetek ezek után?

Pál apostol Filippiekhez írt levelével kezdtem, és ezzel is fejezem be:

"ami előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért." - Fil 3:14/b

"Mert mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem."

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok