Mt

Nyomtatás

Befektetés a szent életbe és a jócselekedetekbe

Olvasóink értékelése:  / 1

Lekció: Mt 6:1-10.16-18

Alapige: Gal 6:6-10

Letöltés, meghallgatás! 

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy aki aratni akar, annak vetnie is kell.Természetesen nem mindegy, hogy az ember mit vet. Ha valaki búzát akar aratni, annak búzát kell vetnie. Nem arathat búzát, aki nem vet búzát.

Pál apostol a vetés és aratás hasonlatával olyan lelki igazságokat akar megértetni velünk, amelyeket nem lehet nem elég komolyan venni.

Bővebben: Befektetés a szent életbe és a jócselekedetekbe

Nyomtatás

Húsvét hétfő

Olvasóink értékelése:  / 0

Lekció: Mt 28:11-20

Alapige: Mt 28:19-20

Papp András igehirdetése.

 Letöltés, meghallgatás!

 

Nyomtatás

Nézzétek meg a helyet!

Olvasóink értékelése:  / 0

Lekció: Mt 28:1-10

Alapige: Mt 28:6

 Letöltés, meghallgatás!

Sok keresztyén vágya, hogy eljusson a Szentföldre és végigjárhassa azokat a helyeket, amelyekhez a hagyomány Jézus életének és működésének színterét köti. Azok, akik ezt végigjárták általában nagy lelki élményekkel gazdagodva is térnek haza és azt mondják, hogy aki teheti az menjen el egy ilyen zarándokútra. Nem tudom, hogy valaha is én magam eljutok-e Jézus életének földjére, de szeretnék megosztani veletek egy történetet, ami ott történt. Egy barátom mesélte, aki szemtanúja volt az esetnek.

A Szent Sír emlékhelynél jártak a csoportjukkal. Egy másik csoport éppen körbeállta a Szent Sír bejáratát és elmélyült áhítattal imádkozott, vagy elmélkedett Jézus haláláról és temetéséről. A csoportjuk egyik tagja azonban nem nagyon bírt a türelmetlenségével, befurakodott az áhítatos csoportba, bekukucskált majd a fejét hátrafordítva, kikiabált a csoporttársainak: „Á, nincs itt semmi csak kő.” – Gondolom örült neki az áhítatot tartó csoport. De ez az ember a maga kissé tapintatlan stílusával a feltámadás üzenetének egyik legfontosabb elemét kiabálta ki: üres a sír. Van ott egy kőkamra, amit Jézus sírjaként mutogatnak, de bizony a sír üres.

Bővebben: Nézzétek meg a helyet!

Nyomtatás

Az egyetlen lehetőség

Olvasóink értékelése:  / 0

Alapige: Mt 27:31-50

Lekció: Zsolt 22.

 Letöltés, meghallgatás!

 

Nyomtatás

Ki vezeti az életedet?

Olvasóink értékelése:  / 0

Lekció: Mt 21:1-11

 Letöltés, meghallgatás!

 

Nyomtatás

Jézus születése- Napkeleti bölcsek

Olvasóink értékelése:  / 0

Alapige: Mt 2,1-12

Lekció: Lk 14,15-24

Pap András igehirdetése.

 Letöltés, meghallgatás!

Nyomtatás

A karácsony szépsége

Olvasóink értékelése:  / 0

Alapige: Mt 2:11

Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.

A Talentum-kör szolgálatában elhangzott a kérdés

„Jusson ám akárhány bölcs egyetlen bolondra:
a fő kérdés, hogy te a bölcs vagy a bolond vagy?”

Ki a bolond? Ki az okos? Ki a bölcs? Van egy mondás, ami szerint az okos tudja, hogy a paradicsom gyümölcs. A bölcs az, aki ennek ellenére nem teszi bele a gyümölcssalátába.

 

Bővebben: A karácsony szépsége

Nyomtatás

Egyedül kegyelem által - Isten hozzáállása a világhoz

Olvasóink értékelése:  / 0

Alapige: Mt 11:25-30

Pap András igehirdetése

Letöltés, meghallgatás

Nyomtatás

„Aki mindvégig kitart ...”

Olvasóink értékelése:  / 1

Alapige: Mt 24:3-25

Lekció: Zak 14:6-9

 Letöltés, meghallgatás!

Egy angol jótékonysági szervezet a 2016 év karácsonyára készülve alternatív képeslapokat adott ki, amelyen képi formában összefésülte Jézus születését a jelenlegi közel-keleti eseményekkel, ennek eredményei az alábbi képeslapok ...

Az első képeslapon azt látjuk, hogy ahogy József és a várandós Mária szétlőtt házak között halad, a háttérben pedig egy robbanás nyomán felszálló füst- és porfelhőt láthatunk.

A másodikon a napkeleti bölcsek nem egy csillagra néznek fel az égen, hanem egy éppen rakétát kilövő bombázó repülőt. A háttérben itt is romos épületek láthatók.

A harmadik képen Mária és feltehetően József a csecsemő Jézus mellett térdelnek éjszaka, és az éjszakai égen nem egy fényes csillag, hanem egy kilőtt rakéta húz fény és füstcsíkot.

A negyediken pedig bepillantást nyerünk abba, ahogy a barlangistállóban a pásztorok imádják Jézust, de nem a barlangistálló bejáratán keresztül látunk be, hanem egy gránát ütötte lyukon.

Bővebben: „Aki mindvégig kitart ...”

Nyomtatás

„Láttuk az ő csillagát ...”

Olvasóink értékelése:  / 0

Alapige: Mt 2:2

Lekció: Mt 2:1-12

 Letöltés, meghallgatás!

A karácsonyi történet visszatérő alakjai a napkeleti bölcsek. Kedves alakok ők ebben a történetben a pásztorokkal és az angyalokkal együtt a megszületett Jézus és szülei mellett. Az évszázadok során az emberi képzelet sok kedves további képet ragasztott rájuk, elképzelve, hogy milyenek is lehettek ők, akik nagy távolságot leküzdve, messziről érkezve keresték fel a betlehemi kisgyermeket azért, hogy mint királyt imádják őt. Hogyan jutottak el ide? Erről egy fél mondatban vallanak ők – és ez a ma esti üzenetünk központi igéje – Mt 2:2

láttuk az ő csillagát

Sokszor kerülnek ők, vagy a pásztorok vagy az angyalok a történet középpontjába – rájuk figyelünk, az ajándékaikra. Ők azonban valami másra figyeltek és valami másra irányítják rá a figyelmünket: a csillagra, amely feltűnt az égen, ami feltűnt neki, hogy valami különleges üzenetet hordoz és ennek az üzenetnek a nyomán elindultak, hogy felkutassák a királyukat, hogy hódolhassanak előtte. Két dologra figyelünk most ezzel a csillaggal kapcsolatban.

Bővebben: „Láttuk az ő csillagát ...”