Alapige: 2Kir 2:1-18

Lekció: 1Thessz 4:13-18

{audio}files/istentiszteletek/2011/2011-09-11.mp3{/audio} 

 

 

Többen tudják, hogy ma elérkezünk az Illés próféta életét feldolgozó igehirdetés sorozat végére. A teljes sorozat azt a címet kapta: Illés egy hétköznapi ember Isten kezében. Ennek még ma is lesz jelentősége.

Valaki megfogalmazta, hogy mennyire sajnálja, hogy a végére értünk. Számomra is nagy ajándék volt, különösen annak fényében, hogy már több éve hordoztam magamban az Illés próféta életét feldolgozó sorozat szándékát. Egy rendkívül izgalmas prófétai élettörténetet ismertünk meg – bár a prófétai élettörténetekről általában véve elmondhatjuk, hogy azok mind nagyon izgalmasak.

Ma ennek az élettörténetnek a vége lesz előttünk, ami a szokásostól eltérően nem Illés halálát, hanem Illés mennybemenetelét jelenti. Illés mennybe ragadtatásának a történetét olvasom a 2Kir 2:1-18-ból

Tovább olvasom

Alapige: 2Kir 1:1-17a

Lekció: Lk 9:51-56

{audio}files/istentiszteletek/2011/2011-09-04.mp3{/audio} 

 

 

Készült egy amerikai filmsorozat, amelynek azt a magyar címet adták, hogy Isteni sugallat. Ez egy középiskolás kamaszlányról Joan-ról szól, ahogy Isten egyedi módon belép az életébe, és feladatokkal látja el. Természetesen már az első találkozás sem zökkenőmentes. Amikor a legelső feladattal megbízza Isten Joant, akkor Joan azzal vág vissza: „Mi van, ha nem vállalom el? Porrá égetsz?” Isten pedig nevetve válaszolja: „Honnan veszitek ezt a sok marhaságot? Égettem már valakit porrá?”1

Nem tudom, hogy a film készítői szándékosan hallgatták-e el a Bibliának ma következő fejezetét, mert nem tudtak mit kezdeni az ebben a történetben megjelenő Istennel, vagy egyszerűen csak ismeretlen volt számukra az a szakasz, mivel az Illés történetek egy kevéssé ismert részéhez érkezünk el.

Tovább olvasom

Igehely szerint

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok