Amikor emlékeztetni kell téged Isten védelmére

Zsolt 91

1Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, 2az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom! 3Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. 4Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. 5Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, 6sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. 7Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el. 8A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését. 9Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, 10nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. 11Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon, 12kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben. 13Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod az oroszlánkölyköt és a tengeri szörnyet. 14Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet. 15Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt. 16Megelégítem hosszú élettel, gyönyörködhet szabadításomban.

Egy világban, amit gyakran érezhetünk rettenetes helynek, a közülünk legkiválóbbakat is időnként eltöltheti a félelem és az aggódás. Vágyunk arra, hogy Isten védelme és állandó jelenléte ott legyen az életében azoknak, akiket szeretünk. Igéje újra és újra emlékeztet minket, hogy ne féljünk, hanem legyünk bizalommal az Ő közelsége felől.

Imádkozd végig a 91. zsoltár verseit, kérd Istent, hogy védelem és fedezék legyen családod és otthonod fölött. Imádkozz, hogy Lelkének békessége segítsen megnyugodni, tudva, hogy vele biztonságban lakunk. Adj neki hálát, hogy ő a kősziklánk, a pajzsunk és a szabadítónk.

Feladat: Ha vezetsz naplót készíts három oszlopot „Ígéretek”, „Igazságok” és „Parancsok fejléccel. Olvasd el újra a 91. zsoltárt és írj le minden igazságot, ígéretet és parancsot, amit olvastál. Ezután elmélkedj ezeken az igazságokon és ígéreteken, kérve Istent, hogy segítsen ezekre emlékezni a félelem pillanataiban.

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok