Alapige: Zsid 3:1-6

Lekció: 2Móz 32:1-14

Letöltés, meghallgatás!

 

Az 1950-es és 1960-as évek fordulóján volt egy nagyon sikeres ifjúsági futballedző, akinek a csapatai a korszak bajnokságainak legerősebb csapatai voltak, bármilyen csapat került a kezei közé, azok egymás után söpörték le ellenfeleiket a pályáról. A visszavonulása után mérkőzéseket közvetítő edzőt egy alkalommal sikerének titkáról faggatták. Vajon hogyan volt képes a fiatal sportolókból évről évre ütőképes csapatokat faragni?

Az egykori edző a következőképpen válaszolt: „Amikor egy játékos a pályára lép, számos, különböző nézőközönségnek játszhat. Ha a szurkolóknak játszik, mindent megtesz, hogy kivívja az elismerésüket és elkerülje, hogy kifütyüljék. Az is lehet, hogy egy számára fontos személy, például a barátnője figyeli a lelátóról, és a játéka csak neki szól.

Tovább olvasom

Alapige: Zsid 2:5-18

Lekció: Zsolt 8

Letöltés, meghallgatás!

 

Egyszer végeztek egy felmérést az emberek félelmeiről. Csodálkozva állapították meg a kutatók, hogy a felmérés eredménye szerint az emberek legjobban attól félnek, hogy ki kell állni sok idegen ember elé és ott beszélniük kell.

De tényleg ez lenne a legnagyobb félelmünk? Az igaz, hogy sokan nagyon félnek más – főleg idegen – emberek előtt beszélni – valaha én is így kezdtem – de ha őszintén a szívünkbe nézünk, akkor mennyi-mennyi félelem bukkan fel a lelkünk sötét bugyraiból, a tehetetlenségtől való félelem, a megaláztatástól való félelem, a jövő sikertelenségétől való félelem. Itt most félelem alatt elsősorban azt értem, ami összeszorítja a szívünket, ami megszorongat bennünket, ha rá gondolunk És minden sor végén ott van a félelmek félelme, a nagy fenyegető ismeretlen – a halál.

Van-e minderre megoldás? Lehet-e ilyen szorongató félelem nélkül élni? Meg lehet-e szabadulni bénító és kötöző félelemeinktől, feszültséget keltő, és ingerültséget okozó félelemeinktől? Azt gondolom, hogy senki számára nem kérdés: jó lenne ezektől megszabadulni. Ott lenn a szívünk mélyén.

Tovább olvasom

Alapige: 1Kor 2:14

Letöltés, meghallgatás!

 

Akkoriban, amikor még nem lehetett arra számítani, hogy középületekben vízvezeték és lefolyócsatorna található, egy angol nő Németországba készült utazni. Lefoglalt egy kis szobát egy olyan fogadóban, amely a helyi tanító és felesége tulajdonában volt. Az utazó aggódott amiatt, hogy lesz-e angolvécé a fogadóban. (Angliában a vécét általában a „W.C.” rövidítéssel jelölik, ami a „water closet” kifejezést takarja.) A hölgy írt tehát a tanítónak egy levelet, amelyben érdeklődött afelől, hogy hol található a W.C. A tanító, aki csak törte az angolt, elment a helybeli paphoz megkérdezni, hogy nem tudja-e, mit jelent a „W.C.”. Együtt töprengtek a betűk lehetséges értelmén, és végül arra jutottak, hogy a wayside chapel (útszéli kápolna) kifejezésre utalhatnak. A hölgy, vonták le a következtetést, nyilván arra kíváncsi, hogy van-e valahol a ház közelében egy útszéli kápolna. A tanító a következő választ írta az angol hölgynek:

Tovább olvasom

Alapige: Gal 5:1-6

Letöltés, meghallgatás!

Alapige: Zsid 2:1-4

Lekció: 2Móz 19:3-20

Letöltés, meghallgatás!

 

Egy középiskolai nyári táborban, egy helyi ifjúsági futballcsapat több tagja is elkötelezte magát Jézus követésére, miután a tábor előadója nagyon szemléletesen beszélt arról, hogy Jézus győztesekké teszi a veszteseket. A következő vasárnap délelőtt ezek a játékosok mind ott voltak a templomban.

– Örülök, hogy itt látlak benneteket – mondta a lelkész, amikor az istentisztelet után köszöntötte őket.

– Hát igen, mindnyájan keresztyénekké lettünk – mondta az egyik fiú.

– Mert ha Jézus a csapatunkban van, nem veszíthetünk! – toldotta meg a másik.

– Nos, nagyon örülök nektek – mondta a lelkész széles mosollyal.

A rá következő szombat este egy lány az ifjúsági csoportból meglátta egyik szomszédjuk háza előtt az egyik futballistát. Teljes gőzzel ment a buli, és a futballista ott tántorgott a gyepen, láthatóan ittasan. A lány látta, ahogy levizelte egyik barátja kocsiját.

– Mit csinálsz itt? – kérdezte a lány. – Azt hittem, keresztyén lettél.

– Az még nem jelenti azt, hogy nem szórakozhatok! – csattant fel a fiú. – Én nem engedem meg sem Jézusnak, sem senki másnak, hogy megszabja, mit csináljak.

A bajnokság során a csapat az első nyolc meccsből hetét elveszített. Úgy tűnt, hogy Jézus elfelejtett beszállni. A „keresztyénné lett” játékosok aztán szépen lassan kezdtek elmaradozni a templomból és az ifjúsági programokról. Mire véget ért a bajnokság egy sem volt közülük a keresztyén közösségben.

Tovább olvasom

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates