Alapige: Zsid 7:4-10

Lekció: 2Kor 8:7-15

Letöltés, meghallgatás!

 

A múlt héten Melkisédek személyéről beszéltünk, annak alapján, hogy a Zsidókhoz írt levél Jézust a Melkisédek rendje szerinti főpapnak nevezi többször is. Ez egy messiási prófécián alapul, amit a 110. zsoltárban olvashatunk.

Az apostol úgy mutatja be Melkisédeket, mint egy nagy embert. Azt is megállapítottuk, hogy bár nagy ember Melkisédek, kevés tettéről és szaváról tudunk – és nem kimondottan jellemző, hogy szobrok, utca- vagy városnevek viselnék Melkisédek nevét. A múlt héten Gyuri bácsi a végén megjegyezte, hogy valaha Gyöngyösön volt egy utca, amit róla neveztek el – hiába a kor és a tapasztalat ezt jelenti – de már az is a múlté és azért az nem trend, hogy Melkisédek nevét utcák terek viselnék.

Tovább olvasom

Alapige: Zsid 7:1-10

Lekció: 1Móz 14

Letöltés, meghallgatás!

 

Van egy titokzatos alakja az Ószövetségnek. A Zsidókhoz írt levél tanulmányozása során már többször találkozhattunk vele, pontosabban azzal a Krisztusról szóló kijelentéssel, hogy ő pap a Melkisédek rendje szerint.

A korábbi szakaszokban az író mindig csak utalt rá, idézve a 110. zsoltárt, de sohasem magyarázta meg, hogy ez pontosan mit jelent. A levél 7. fejezetére beérett az idő, hogy elmondja a Krisztusban hívőknek, hogy miért is olyan fontos kijelentés ez: Jézus Krisztus a Melkisédek rendje szerinti főpap. Mai alapigénk a Zsid 7:1-10

Tovább olvasom

Alapige: Mk 4:30-34

Lekció: Jel 7:9-14

Letöltés, meghallgatás!

 

30Majd így folytatta: „Mihez hasonlítsuk az Isten országát, vagy milyen példázatba foglaljuk? 31Olyan, mint a mustármag: mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, 32miután pedig elvetették, megnő és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak.” 33Még sok hasonló példázatban hirdette nekik az igét úgy, amint megérthették. 34Példázat nélkül nem is szólt hozzájuk, maguk között azonban tanítványainak megmagyarázott mindent.

1. A keresztyénség nagysága

A National Geographic magazinban egyszer volt egy térképmelléklet, amely a globalizációval kapcsolatban mutatta be azt, hogy egy-egy világmárka mennyire elterjedt a földkerekén – mint mondjuk a Coca Cola, a Toyota és hasonlók. És ahogy néztük ezt a térképet az egyik barátom megállapította, hogy a keresztyénség azért ezeket a világmárkákat megelőzi, a Jézus Krisztusban való hit kiterjedtebb a Glóbuszon, mint a világmárkák közt vezető Coca-Cola. A világ legnagyobb vallása a keresztyénség, a vallások közül a legerőteljesebb és legigazabb üzenete Jézus Krisztus evangéliumának van. És most nem is a tömegekre gondolok, hanem arra, hogy mennyire szétterjedt a keresztyén hit a világban.

Tovább olvasom

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates