Igehirdetés

Lekció: Lk 22:32-43

Alapige: 2Kor 5:18-21

Youtube

Jézus kereszten mondott szavai és imádságai közül csak Lukács említi azt az imádságot, amelyben Jézus az őt megfeszítőkért könyörög:

Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.1

Tette ezt úgy, hogy semmi nem változott a kereszt alatt. A gúnyolók tovább gúnyolódtak, a katonák tovább játszottak és osztották szét sorsvetéssel Jézus ruháit. Nem változik semmi a könyörgés hatására. Azonban ahogy tovább olvassuk Jézus szenvedéstörténetét, mégis látunk olyan embereket, akiket megváltoztatott ott és akkor az a könyörgés és Jézus általuk is látott és átélt szenvedése.

Alapige: 2Móz 12:1-14

Lekció: Mk 14:12-25

 Youtube

A legszűkebb értelemben vett húsvéti ünnep a nagycsütörtök estéjén veszi igazán a kezdetét, amikor megkezdődik Jézus szenvedéstörténete. Ezen az estén és éjszakán nagyon sok minden történik Jézussal. Az utolsó páskavacsoráját megünnepli a tanítványaival, az Olajfák hegyén elfogják őt a Gecsemáné kertjében és megkezdődik a kihallgatások és kínzások sorozata, hogy azután nagypéntek délelőttjén keresztre feszítsék és délután három órára meghaljon.

De miféle vacsora is volt Jézus utolsó vacsorája és miről is szólt ez a vacsora? Ez a vacsora a zsidók évezredes vacsorája, amelyen Isten nagy szabadítására emlékeztek – Jézus is megünnepelte ezt a szabadítást, hogy azután egy még nagyobb szabadításra mutasson rá. Ma este ezért az eredeti páskavacsoráról és annak a Jézusban nyert új értelméről csendesedünk el. A mai alkalmunk címe: Akiket elkerül az ítélet.

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok