Lekció: Mt 7:13-14

Alapige: Jer 6:16

 Letöltés, meghallgatás!

Tudja-e valaki, hogy mi az a legfontosabb kérdés, amit az újszövetségi szereplők megfogalmaztak? … Az, hogy hogyan lehet örök életem? Ezt kérdezte a gazdag ifjú1, ezt kérdezte egy alkalommal egy törvénytudó2, aki ugyan hátsó szándékkal kérdezte, de mégis csak megkérdezte. És ezt kérdezte a filippi börtönőr is Pál apostoltól és Szilásztól, amikor nem szöktek meg a börtönből bár a kaloda is, a börtönajtó is kinyílt a földrengés következtében.3 És azt kell mondjam, hogy nincs fontosabb kérdés ennél. E mögött a kérdés mögött minden más elhalványul, ha komolyan ráérzünk ennek a kérdésnek a feszítő erejére.

Tovább olvasom

Alapige: Jer 18:1-12

 

 

 

Isten arcvonásait azokon a képeken keresztül tudjuk közvetve szemlélni, amelyeken keresztül ő beszél önmagáról. Ma a Fazekas képén keresztül szemléljük.

A régi kézművesipar egyik meghatározó eleme volt a fazekasság. Ma már ezt a foglalkozást is kiszorították a nagyipari módszerekkel előállított tömegcikkek, de kézművesvásárokon még találkozhatunk fazekasokkal és munkáikkal. Ott már a kész munkát szemléljük, és sokszor nem is gondolunk bele, hogy milyen hosszú folyamaton keresztül áll össze a kész termék.

  1. Szüksége van a fazekasnak jó agyaglelőhelyre – ezt ma már pótolják a készen kapható agyagok, de az igazi fazekas maga bányássza az agyagot is.

  2. Ezt követi az agyag megdolgozása, finomítása, megmunkálásra előkészítése.

  3. Az előkészített agyagból kialakítja a fazekas a használati tárgyat

  4. Ezt követi a szárítás,

  5. A szárítás után következik az égetés; - a mázatlan termék innentől kész van

  6. Viszont, ha mázas terméket készít, akkor az égetés után még mázazza

  7. Majd jön a mázas termék újbóli égetése.

Sok fázis, mindegyiknél fordulhatnak elő hibák. Van olyan fázis, ahol a hiba már nem javítható, de olyan fázisok is vannak, ahol még van lehetőség javításra, újraalakításra.

Tovább olvasom

Alapige: Jer 31:31-34

Lekció: 5Móz 31:14-29

 

 

A Harry Potter történetek egyik nagyon ellenszenves alakja Dolores Umbridge professzor, a mágiaügyi minisztérium egyik vezető tisztségviselője, aki meg van róla győződve, hogy Harry egy megrögzött hazudozó. Ezért egy olyan büntetést talál ki a számára, amivel úgy gondolja, hogy Harryt sikerül kinevelni a hazudozásaiból. Büntetőmunkára ítéli Harryt, a feladata pedig a következő: le kell írnia egy pergamenre: „Hazudni bűn”. Ezt addig kell tennie, amíg úgymond meg nem tanulja. De ezt nem akármilyen tollal kell írnia. A tollat a professzor adja, és természetesen elvarázsolt toll. Tintába se kell mártani. Ahogy Harry elkezd írni, a toll pirosan fog, és furcsa égető fájdalmat érez a kézfején. Ahogy írja a „Hazudni bűn.” - mondatot, a kezén is megjelenik a felirat, ami azután elhalványul. És Harry rájött, hogy a mondatot a saját vérével írta. És ahogy írta újra és újra, a felirat mindig megjelent a kezén, a fájdalom egyre erősebb lett, az írás a kezén egyre mélyebb, és egyre nehezebben tűnt el. Elkezdett bevésődni. De csak a kézfejébe.

Tovább olvasom

Igehely szerint

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok