Lekció: Lk 8:26-33

Alapige: 1Sám 16:13-23

Letöltés, meghallgatás

Az egyik kiscsoportban volt egy elmélyült beszélgetésünk egy tapasztalat kapcsán. Egy fiatalembernek az állapota, aki a családjának nagyon sok gyötrelmet okozott már, az utóbbi időben valamelyest javulva már kevésbé jelent gyötrelmet a családjának. Ezzel kapcsolatban tettem egy megjegyzést, hogy a hála mellett semmiképpen se feledkezzünk meg arról, hogy lehet, hogy a családjának könnyebbséget jelent, de azért túlzott örömre azért ne ragadtassuk magunkat, mert ha a családja életében van is valamiféle könnyebbség, a lényeg nem változott meg. És tettem egy elég sarkos megjegyzést, amivel elég komoly megrökönyödést okoztam: óvakodjunk attól, hogy túlságosan örüljünk valaminek, ami lényeget érintően semmi.

Tovább olvasom

Lekció: Zsol 20

Alapige: 1Sám 17:1-54

Letöltés, meghallgatás

Amikor Max Lucado megírta a Dávid életéről szóló könyvet, ezt a címet adta neki:Harc az óriásokkal; vagy Szembenézve az óriásaiddal. Ez a cím Dávid élettörténetének legismertebb eseményére utal: amikor Dávid megküzdött Góliáttal. Erről a történetről még olyanok is hallottak valamilyen formában, akik nem ismerik a Bibliát és nem is érdeklődnek iránta. Egy olyan történet ez, ami arról szól, hogy az, akinek semmi esélye a győzelemre, mégis győzni tud. Egy fiatal ifjú, hogyan győz le egy harcedzett óriást párviadalban. Körülbelül ennyivel lehet összefoglalni Dávid és Góliát történetét, és ami leginkább eszébe jut az embereknek erről. De ha csak ennyi lenne a történet, nem lenne érdemes szót vesztegetni rá, hiszen időnként előfordulnak ilyen meglepő fordulatok – ahogy pl. a finnek sikeresen szálltak szembe a Szovjetúnióval és ehhez hasonlók, vagy egy alig jegyzett focicsapat győz a sztárcsapat ellen. Ilyenek időnként előfordulnak.

Tovább olvasom

 

 

Lekció: Zsolt 8

Alapige: 1Sám 16:1-13

 

Letöltés, meghallgatás!

 

Egy dicsőítő élet.Ezen a címen igyekszünk megismerni és megérteni Dávidnak, Isten választottjának, az Isten szíve szerint való férfinak az életét, de nemcsak a történeteit, hanem imádságait és zsoltárait is segítségül hívjuk, hogy meglássuk – hogyan lehet a mi életünk is Isten szíve szerint való dicsőítő élet. Ma megnézzük, hogyan kezdődött. 1Sám 16:1-13

Tovább olvasom

Igehely szerint

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok