Alapige: 2Kor 6:2

 Letöltés, meghallgatás!

 

Sokszor lehet hallani azt a keresztyén közhelyet, hogy még tart a kegyelmi idő. De vajonúgy gondolunk-e a kegyelmi időre, ahogyan azt a Szentírás elénk adja – valóban a kegyelem idejének tartjuk; vagy sokkal inkább a mi időnknek, amikor még van lehetőségünk a test kívánságára, a szem kívánságára és az élettel való kérkedésre.

Beléptünk az advent-karácsonyi ünnepkörbe és ilyenkor természetes módon jobban megjelenik az advent üzenete. Ma arról fogok beszélni, hogy az advent időszaka a kegyelem ideje. Alapigénk Pálnak a korinthusiakhoz írt második levele 6. fejezetének 2. verse:

A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!”

Ebben az igében Isten a kegyelem idejéről beszél velünk. Ez a kegyelmi időszak egybeesik advent időszakával. Az advent időszaka addig tart, amíg Jézus Krisztus vissza nem érkezik. Krisztus népe őt várja a mennyből üdvözítőül.

Tovább olvasom

Alapige: 2Kor 9:15

Letöltés, meghallgatás

 

Tegnap este elmentünk is kicsit sétálni a belvárosi vásári forgatagba. Tényleg forgatag volt ott, különféle vásáros bódékkal, kézműves ajándékokkal, lacikonyhákkal és kürtőskalácsosokkal, fényekkel és virtuális épületfestéssel. Szerintem nem nagyon kell leírni, sokan jártunk már ilyen helyen, karácsonyi-adventi forgatagban. Éppen olyan volt a hangulat az eső ellenére is, amit itt ez a kis színdarab igyekezett visszaadni. Mondtam is Dórinak, hogy mi lenne, ha valóban ideállnánk ezzel a táblával – vajon észre venné-e valaki, és kérne-e karácsonykor az üdvözítő kegyelemből, ami megjelent minden ember számára, mégis annyira kevesen veszik észre.

Tovább olvasom

Igehely szerint

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok