Lekció: Ézs 11:1-9

Alapige: 1Tim 2:1-7

Pap András igehirdetése.

 Letöltés, meghallgatás

Alapige: 1Tim 1:15

Lekció: Mt 21:1-11

 Letöltés, meghallgatás!

 

Az életünkben nem egyszer kerülünk választás elé. Dönteni kell arról, hogy merre haladjon tovább az életünk. Vannak, akik úgy akarnak kibújni a választás felelőssége alól, hogy úgy döntenek: nem választanak irányt, utat, megoldást – de ezzel igazából azt választják, hogy mások döntenek helyettük az életükről, vagy egyszerűen a körülmények sodorják őket ide-oda.

A múlt héten zajlottak a az országgyűlési választások. Ez már a hetedik alkalom a demokratikus Magyarországon, amikor a választópolgárok a szavazatukkal kinyilváníthatják azt, hogy ki kormányozza az országot a következő négy évben. Ki erre szavaz, ki arra szavat – ki pedig senkire sem szavaz; vagy azért, mert megcsömörlött a politikától, vagy azért mert sosem érdekelte a politika, és ezért apolitikus, vagy azért, mert szerinte úgyis mindegy, hogy kire adja a szavazatát.

A különböző politikai oldalak különböző módon igyekeztek megnyerni maguknak a polgárokat. Egy valami azonban közös mindegyikben – ez elkerülhetetlenül hozzátartozik a kampányhoz; egyrészt igyekeztek az ígéreteikkel meggyőzni arról, hogy ha ők kerülnek kormányra, akkor itt az elmúlt időszakhoz képest milyen nagy lesz a jólét; másrészt igyekeztek bemutatni azt, hogy a politikai ellenfeleik miért nem alkalmasak arra, hogy ők kerüljenek kormányra. Két-három hete ezt úgy fogalmaztam: a kampányidőszakban mindenki odaígéri nekünk a Kánaánt. Mindeközben újra és újra hallottuk azt, hogy: vizsgáljuk meg a programokat és aszerint döntsünk. De mindenki tudja azt, hogy a programokat alig valaki fogja megvizsgálni, az emberek a vágyaik és érzéseik szerint választanak „királyt”. Ezért aztán jön az ígéretháború. A nép pedig azt teszi királlyá, akinek a leginkább elhiszi az ígéreteit. Az ígéreteket a jólétről.

Tovább olvasom

Alapige: 1Tim 1:14-15

Lekció: 1Tim 1:12-17

  {audio}files/istentiszteletek/2011/2011-12-25.mp3{/audio} 

 

 

A mai napon a Karácsony üzenete arról szól, hogy mik azok a jó jó és nemes dolgok amelyeket felkínál a mindenható Isten, és amelyek soha nem vesznek el, ezzel szemben mik azok a gonosz és nemkívánatos dolgok az életedben, amelyek megváltozhatnak.

Az előbb felolvasott szakaszból szeretném újra olvasni a 14-15. verseket, a mai alapigénk tehát az 1Tim 1:14-15.

„De bőségesen kiáradt rám a mi Urunk kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és szeretettel. Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse …”

Tovább olvasom

Igehely szerint

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok