Lekció: Jn 12:12-19

Alapige: Zak 9:9

 Letöltés, meghallgatás

 

 

Lekció: Jn 12:12-19

Alapige: Zak 9:9

 Letöltés, meghallgatás

 

Alapige: 1Tim 1:15

Lekció: Mt 21:1-11

 Letöltés, meghallgatás!

 

Az életünkben nem egyszer kerülünk választás elé. Dönteni kell arról, hogy merre haladjon tovább az életünk. Vannak, akik úgy akarnak kibújni a választás felelőssége alól, hogy úgy döntenek: nem választanak irányt, utat, megoldást – de ezzel igazából azt választják, hogy mások döntenek helyettük az életükről, vagy egyszerűen a körülmények sodorják őket ide-oda.

A múlt héten zajlottak a az országgyűlési választások. Ez már a hetedik alkalom a demokratikus Magyarországon, amikor a választópolgárok a szavazatukkal kinyilváníthatják azt, hogy ki kormányozza az országot a következő négy évben. Ki erre szavaz, ki arra szavat – ki pedig senkire sem szavaz; vagy azért, mert megcsömörlött a politikától, vagy azért mert sosem érdekelte a politika, és ezért apolitikus, vagy azért, mert szerinte úgyis mindegy, hogy kire adja a szavazatát.

A különböző politikai oldalak különböző módon igyekeztek megnyerni maguknak a polgárokat. Egy valami azonban közös mindegyikben – ez elkerülhetetlenül hozzátartozik a kampányhoz; egyrészt igyekeztek az ígéreteikkel meggyőzni arról, hogy ha ők kerülnek kormányra, akkor itt az elmúlt időszakhoz képest milyen nagy lesz a jólét; másrészt igyekeztek bemutatni azt, hogy a politikai ellenfeleik miért nem alkalmasak arra, hogy ők kerüljenek kormányra. Két-három hete ezt úgy fogalmaztam: a kampányidőszakban mindenki odaígéri nekünk a Kánaánt. Mindeközben újra és újra hallottuk azt, hogy: vizsgáljuk meg a programokat és aszerint döntsünk. De mindenki tudja azt, hogy a programokat alig valaki fogja megvizsgálni, az emberek a vágyaik és érzéseik szerint választanak „királyt”. Ezért aztán jön az ígéretháború. A nép pedig azt teszi királlyá, akinek a leginkább elhiszi az ígéreteit. Az ígéreteket a jólétről.

Tovább olvasom

Alapige: Zsid 4:12-13

Lekció: Mk 11:1-11

Letöltés, meghallgatás!

 

Mark Twain író azt mondta egyszer: „A legtöbb embert azok a bibliai szakaszok aggasztják, amelyeket nem értenek. Engem inkább azok, amelyeket megértettem.” Én nagyon szeretem Mark Twain-nek ezt a gondolatát, mert rávilágít Isten igéjével kapcsolatban egy alapvető tévedésünkre. Arra, hogy nem az a lényeg Isten igéjével kapcsolatban, hogy minél különlegesebb és szenzációsabb titkokat fedezzünk fel – és jaj mi lesz velünk, ha nem tudunk újabb és újabb titkokat felfedezni, hanem az, hogy amit Isten megmutatott nekünk az igéjéből, az evangélium megmentő erejéből és az ebből fakadó egyszerű Istennek engedelmes életből, megvalósul-e. Sokkal inkább azok miatt az igék miatt kell aggódni, amelyeket Isten már megértetett velünk, és amelynek mégsem vagyunk hajlandók hitben engedelmeskedni. Mert azok vonják igazán ítéletre az életünket, amelyeket bár ismerünk de mégsem engedelmeskedünk nekik. Mert bizony vannak olyanok, és ez az utolsó idők egyik jele, „Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg.”1 Mert az igazság megismeréséhez engedelmességre is szükség van.

Tovább olvasom

Gyülekezetünk elérhetőségei:

Címünk: 2360 Gyál, Zrinyi u. 33
Telefon: 06-29-340-531
E-mail címünk: hivatal@gyaliref.hu
Az egyházközség számlaszáma: 64400044-10408234
A lelkész hivatal nyitvatartási ideje: Kedd-Péntek: 16:00-18:00


Térkép:

 

Copyright © 2013 Gyáli Református Gyülekezet. Minden jog fenntartva.

A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétköznapok ünnepei

Gyáli Református Egyházközség (@gyaliref.egyhaz) által megosztott bejegyzés,

© Gyáli Református Egyházközség. Minden jog fentartva.
Free Joomla! templates by Engine Templates
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Ok