Iskolai és óvodai beiratkozás 2023-2024

Áldás békesség! Tisztelt leendő és jelenlegi hittanos Szülők!

Csak ismételni tudom a tavalyi iskolai beiratkozással kapcsolatos gondolataimat.

A héten, csütörtökön és pénteken (2023.04. 20-21) történik a leendő első osztályosok beíratása az általános iskolákban. Nagyon szépen megkérek minden szülőt és az iskolákat is, hogy odafigyelve töltsék/töltessék ki az etika/hit és erkölcstanra való jelentkezési lapokat!
Ebben a lent olvasható, eduline.hu cikkje is segít.

A 2-8. évfolyamokban május hónap végéig van lehetőség a csoportváltásra, addig jelezzék az osztályfőnökök felé a következő tanévre értendő estleges csoportváltást! Az oktatási törvény a tanév alatt csak iskolaváltás estén enged csoportváltást.

Sűrűn fogom mondani még a legjobb hit és erkölcstanosoknak is: „Már csak egy fogyatkozásod van!” – „még nem voltatok a gyülekezetünkben.”

Kérem szépen a szülőket, hogy mérlegeljék, azonosulnak a bibliai értékekkel, van közük egy adott keresztyén felekezethez, vagy valamelyik helyi gyülekezethez!

Szeretnénk elkerülni a félreértésekből és egyes szülők hibás szövegértelmezéséből fakadó tanév eleji kellemetlenségeket.

Jelzem, ahogy eddig, úgy ezután sem fogom eltűrni a folyamatos órazavaró magatartást és csoporttársak felé való agressziót a hit és erkölcstancsoportokban!

Bővebben: https://reformatus.hu/oktatas/hittan/

A letölthető hittan tájékoztató és hívogató anyagok:
Plakát 2023
Tájékoztató szólólap szülőknek
Hittanórai hívogató gyerekeknek
Szülői tájékoztató (PowerPoint)

Bármilyen kérdés felmerül a református hit és erkölcstannal kapcsolatban, keressenek bátran minket!

Hálás szívvel köszönjük a bizalmat mindazon szülőknek, akik a református hit és erkölcstan mellett döntenek!

Mindenki imádságát, segítségét és együttműködését köszönve kívánok minden családnak és iskolának áldott 2023-20224-es tanévet!

Köszönettel,

Cs.K. református hittanoktató


Az alábbi cikk is hasznos lehet. Forrás: eduline.hu Szerző: Székács Linda

Jelentősen meggyorsíthatjátok a dolgotokat, ha a személyes beiratkozás előtt már felviszitek a szükséges adatokat a KRÉTA rendszerbe.

Idén az óvodákban április 20-tól, az általános iskolákban pedig április 21-én és 22-én tartják a beiratkozást.

Mindenek előtt nézzetek utána annak, hogy a kiválasztott iskolában kérik-e a személyes beiratkozást.
Ugyanakkor a folyamat megkönnyítése érdekében akkor is érdemes a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületét használnotok, ha igen, hiszen így már a beiratkozás előtti napokban rögzíteni tudjátok a személyes adatokat. Ennek segítségével a személyes beiratkozás során gyorsabban intézhetitek az adminisztrációs feladatokat.

Jó, de melyik a körzetes iskola?

Ha nem tudjátok, melyik a lakóhelyetek szerinti körzeti iskola, azt az Oktatási Hivatal keresőjének segítségével könnyen kideríthetitek. A „feladatellátás típusa” sorban az „általános iskolai körzet” sort kell kiválasztanotok, majd beírni a települést és megadni az utcanevet. A kereső megtalálja nektek a körzetes általános iskolát és annak adatait.

Ha több információt szeretnétek az adott általános iskoláról, egy másik – szintén az Oktatási Hivatal oldalán található – keresőt kell használnotok. Az iskola nevére keresve, majd a jobb oldalon található nagyító ikonra kattintva megnézhetitek például azt, hogy hány diákot tanítanak, hány pedagógus dolgozik az intézményben, valamint hogy milyen eredményeket értek el a diákok az országos kompetenciaméréseken.

Jön az óvodai beirakozás is

A héten nem csak az iskolakezdés előtt álló szülőknek lesz dolga, hanem azoknak is, akiknek a gyermeke legkésőbb augusztus 31-ig betölti a harmadik évét, nekik ugyanis szeptembertől legalább napi négy órában óvodába kell járniuk, a felvételt pedig a szülőnek, gondviselőnek kell kérelmeznie. A beiratkozásra egy hónap áll majd rendelkezésükre, ez ugyanis április 20 és május 20 között intézhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük