Beszámoló az aliansz imahétről

Írta: Poppé György

Dátum: 2014. január 14. 

Gyorsan elmúlt a karácsony és már is beköszöntött az új esztendő. Túl vagyunk az aliansz imahéten is.

Minden elmúlik egyszer,de Isten dicsősége,szeretete és kegyelme,örökké megmarad. Immár évek óta,a mi gyülekezetünk is megrendezi az aliansz imahetet.

     Az imahét vasárnaptól/jan.5/ vasárnapig/jan.12/  tartott. Minden nap más volt az igehirdető. Az imahét alapgondolata-vezér fonala- lélekkel és bátorsággal címet kapta.

A hét témái:

1 nap.Felvértezve.

         E világi életben,óriási nyomásnak vagyunk kitéve.A bűnök sokasága,a sátán csábítása erős falként áll előttünk.De aki Isten útját választotta,azt Isten felvértezi,a Szentlélek erejével és bátorságával.Ha Isten velünk,kicsoda ellenünk.

2 nap.Reménységet ébreszteni.

          Nagyon fontos kérdés:ki mibe /kibe/ veti reménységét?A világba vagy Isten országába reménykedik? A hívő ember számára legnagyobb remény:Jézus áldozata,mely által örökéletet nyerünk.

3 nap.Az árral szemben.

            Ugye milyen nehéz viharos széllel szembe gyalogolni és erős árral szembe úszni? Az ember ereje véges.Saját erőnkkel alul maradunk a küzdelemben.Szeretnél,nagyon erős és bátor lenni,fordulj Istenhez és  megsokszorosódik erőd és bátorságod.Ahol a Szentlélek működik,ott ledől az akadály! Próbáld ki kérd a Szentlelket!

4 nap. Leküzdeni a bénultságot.

           Nem csak testi de lelki bénultság is létezik. A testi bénultságból nagyon gyorsan szeretnénk megszabadulni.A lelki bénultságban,még „jól” is érezzük magunkat.Nagy árat kell ezért fizetni! Te meg akarsz e ebből a lelki bénultságból szabadulni?Fordulj Isten felé,s így minden reményed meg van a szabadulásra.Minél erősebb a hited annál gyorsabban sikerül.

5 nap.Békességet keresni.

          Ugye emlékszünk a karácsonyi angyal szavaira:dicsőség mennyben az Istennek és békesség itt a földön az embereknek.Van békesség a földön? Nincs! Van e békesség bennünk emberekben?

Mi emberek nem vagyunk képesek sem a földön sem magunkban békességet teremteni.Békességet csak Istentől kaphatunk,Jézus Krisztus által.

6 nap.Egy új generációval.

               Milyen a mai magyar generáció?”Is,is”

Olyan mint a felnőttek példamutatása.Istentelen.

 Az ifjúság ki és felnevelésében is csak Isten segítségével vagyunk képesek jó eredményt elérni. Bízzunk Istenben és fogadjuk el az Ő tanácsát.

7 nap. Bátran kapaszkodni az ígéretbe.

          Mennyire hiszünk a különböző ígéretekben?Egyre kevésbé.Sokszor kell csalódnunk az emberekben.Egyedül Isten az akiben biztosan bízhatunk,mert Ő sohasem csap be minket.Kapaszkodj az Ő ígéretébe! 

           Isten nagyon szeretné ha hinnél Benne.Megígérte,hogy aki követi és hisz Ő benne,az örököse lesz az örök életnek!

Az imahétről summásan annyit,hogy nagyon jó volt! Aki lelki feltöltődést várt e héttől,biztosan megkapta. A lelki táplálék mellett,testi táplálékban is részesültünk. Minden nap,igehirdetés után leülhettünk a terített asztalhoz,ahol finom házi sütemény és meleg tea várt bennünket. Kellemes beszélgetés után,köszöntünk el egymástól.

              Áldást, békességet – Istené a dicsőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük