2023-2024-as hittanos tanév

Kedves Ovis Hittanos, Iskolás Hit és Erkölcstanos, Konfirmandus Szülők és Gyerekek!

Pár gondolat a 2023-2024-as hittanos tanévről:

Óvodák

Az intézményvezetőkkel sikerült megbeszélni az óvodai hittancsoportok szervezését, hirdetni fogják a csoportokban a református hittanos foglalkozásokra való jelentkezést. Szeptember hónapban a szervezés folyik, október első hetében kezdődnek a hittanos foglalkozások.

Beosztás
Tulipán Óvoda: hétfő délután 14:30-tól
Jancsi és Juliska Óvoda – szerda délután 15:30-tól
Liliom Óvoda – csütörtök reggel 7:50-től
Tátika és annak Bartók utcai tagóvodája – péntek délelőtt
Fentiek szerint lesznek megtartva egy bibliai történet üzenetére épülő játékos-énekes református hittanos foglalkozások.


Szeretettel ajánlom az alábbi okostelefonra és tabletre telepíthető gyermek Biblia alkalmazást!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bible.kids
https://www.bible.com/hu/kids
Ahogy korábbiakban, így az ebben a tanévben is az ovis hittanos foglalkozások alatt a Gyermekbiblia történetei alapján ismerkedtünk Istennel és a bibliai történetekkel.

Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy a beíratást szeptember közepéig mindenképpen intézzék el! Bátorítok minden érintettet, hogy már holnap is lehet jelezni a csoportvezető óvónők és az óvodatitkárságok felé!

Ha 2024-ben református általános iskolába szeretnék íratni a gyermeküket és lelkészi ajánlást kérnek a gyülekezetünktől, akkor a református hittanos foglalkozásokra való beíratás kiemelten ajánlott, enélkül nem áll módunkban lelkészi igazolást kiállítani!

Ha valaki most lemarad a beiratkozásról esetleg év közben kerül a gyermeke valamelyik óvodába megnyugtatásképp jelzem, hogy az ovis hittanos csoportokba a tanév folyamán bármikor lehet csatlakozni.

Iskolák

Hétfő: Ady Endre Általános Iskola, 1-6 órákban, 3-8. évfolyamok – Csider Krisztián h.o.
Kedd: Bartók Béla Általános Iskola, 1-7 órákban 1-8. évfolyamok (a 7. és 8. évfolyam összevonva) – Csider Krisztián h.o.
Szerda: Zrínyi Miklós Általános Iskola 1-5 órákban 1-4; 6 – évfolyamok , Csider Krisztián h.o.
Csütörtök: Ady Endre Általános Iskola, 1-2. órákban, 1-2 évfolyamok – Gyimóthy Zsolt l.p.
Péntek: Zrínyi Miklós Általános Iskola, 1-2. órákban 7-8 évfolyamok – Gyimóthy Zsolt l.p.

Felhívom a tisztelt szülők figyelmét, hogy tanév alatt (másik felekezeti hit és erkölcstan, vagy etika csoportba) csoportváltoztatás nem lehetséges, legközelebb csak 2024 május hónapban lehet intézni akkor is a 2024-2025-ös tanévre!

Az alábbi linkeken érhetőek el az 1-6 évfolyamosok iskolai digitális hittankönyveinek és PowerPoint digitális segédleteinek linkjei:
https://refpedi.hu/katechetikai-szolgaltatasok/hit-es-erkolcstan-tankonyvcsalad-altalanos-iskola/
Értelemszerűen a heti 1 órás verziót fogjuk használni az évfolyamokban. Kérjük, hogy a PowerPoint tartalmaknál engedélyezzék a letöltést!
Érdemes nézegetni az http://refpedi.hu/ honlapot, sok érdekes dolog található rajta!

Az alábbi Biblia beszerzését szeretettel ajánlom!
https://kalvinkiado.hu/konyv/biblia/teljes-biblia/biblia-r%C3%BAf-2014-,-zsebm%C3%A9ret-detail
Digitális Bibliaalkalmazás okostelefonra és tabletre:
https://www.bible.com/hu/
https://bibliajarat.hu/app.html

Konfirmáció

2023.09.14-én csütörtökön délután 16.00-kor kezdődik az első évfolyamos (most kezdő) csoport, 17.00-kor a második évfolyamos (jövő Pünkösdkor konfirmáló) csoport részére.

Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a fiatalokat akik megkezdték 6. vagy 7. osztályos tanulmányaikat, valamint az idősebbeket is 16 éves korig.

Helyszín: Gyáli Református Gyülekezet, Gyál, Zrínyi Miklós utca 33.

A tanfolyam két éves, a tanév csütörtök délutánjain vannak megtartva a foglalkozások többnyire a gyülekezet lelkipásztora Gyimóthy Zsolt , kisebb részt Csider Krisztián hittanoktató vezetésével. Az első éveseknek 16.00-17.00 órák között, a másodéveseknek 17.00-18.00 órák között kell részt venni.

Az idén kezdő konfirmandus csoport 2025 Pünkösdvasárnap fogja ünnepélyes fogadalomtétellel (konfirmálással) befejezni a tanfolyamot. Ha gyermekük még nincs megkeresztelve, ugyanez a tanfolyam készíti fel őket a keresztségre.

A felmerülő kérdéseket illetően, érdeklődni:
Emailgyaliref.egyhaz@gmail.com
Lelkészi Hivatal: +36 29 340 531
Gyimóthy Zsolt lelkipásztor: +36 30 637 8174

Egyeztetést követően – személyesen a hivatali időben, (keddtől – péntekig 16.00-18.00 óra között) a Lelkészi Hivatalban, valamint a vasárnapi istentisztelet után személyesen a lelkipásztornál lehet.

Megtisztelő bizalmukat előre köszönjük! Életükre áldást kívánva a gyülekezet nevében,
Cs. K. hittanoktató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük